Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

kampeerkoken

Posted by chairemy op 8 september 2011

afgelopen weekend was ik op Schiermonnikoog. een prachtig stil eiland en heerlijk nazomerweer. Koken op de camping, met één brandertje en twee kleine pannetjes, wel met anti-aanbaklaag. Afhankelijk van wat de plaatselijke winkels verkopen en wat in de tent goed te houden is. En het is leuk om ook regio-producten te gebruiken. Op Schier is een heerlijk delicatessenwinkeltje, waar je ook kleine hoeveelheden kunt krijgen. Ook is er een Indiaas winkeltje, met veel exotische producten.
Het ging als volgt:
van huis meegenomen: een portie rijst, een portie volkoren macaroni, komijnpoeder, peper en zout.

donderdag: rijst gekookt. van het vuur af gaart het nog wat na. een halve venkelknol, een halve rode paprika, een appel in een beetje olijfolie bakken (klein flesje olie van de deli-winkel). beetje water er bij om het te garen. flinke theelepel cranberrymosterd er door. rijst er door. stukje geitencamenbert verkruimelen en er door laten smelten.

vrijdag: de andere helft van de venkel en paprika bakken. blik grote bonen in tomatensaus meewarmen. (van de indiase winkel, gewoon witte bonen in tomatensaus kan natuurlijk ook) kruiden met schepje ajvar (ook van de india-winkel). komkommer en een verse boterham er bij.

zaterdag: wilde ik macaroni maken, maar na een lange middag op het strand geen zin meer in koken. dus makkelijk: plakken komkommer en tomaat met olijf/balsamicodressing (miniflesje van de deli winkel) met chips. toe: hazelnootyoghurt

zondag: volkorenmacaroni koken, laten nagaren terwijl je een prei in ringetjes bakt in olijfolie. wat water toevoegen om te garen. twee artisjokharten en een paar zwarte olijven (van de deli winkel) in stukjes toevoegen. eetlepel ajvar voor de pit.

****
voor ontbijt had ik vier plastic zakjes “kant/klaar” pap meegenomen: in elk zakje twee schepjes meel en graanvlokken, wat suiker en wat zaadjes/pitjes. even opkoken met water en/of sojamelk. lekker om op koude ochtenden met wat warms in je buik te beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: