boekweit met versiering van de tuin
Posted by chairemy op 8 september 2011
vandaag 2 mede-ayurveda-eters. samen gekookt, wat nieuwe dingen uitgeprobeerd.
boekweit wassen en roosteren in een droge koekenpan. daarna koken. (door eerst te roosteren wordt het minder klef) paar draadjes saffraan meekoken, snufje zout en een drupje zonnebloemolie.
de maisoogst was mager dit jaar, korrels van 2 kolfjes snijden (samen een handje vol). de worteloogst was ronduit slecht, 4 kleine worteltjes wassen en in stukjes. mais en wortel even mee laten koken. met de deksel op de pan even nagaren.
hierbij aten we groene mung-dal met courgette en snijbiet met avocado en sojaroom. recepten daarvan staan al elders in het blog.
ook maakten we een komkommerraita met komkommer, knoflook en basilicum van de tuin met een paar eetlepels griekse yoghurt er door.
Geef een reactie