Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Aloe Vera – en Aloe vera toetje met peren :-)

Posted by chairemy op 8 september 2011

Aloe Vera is een prachtige plant… en een nuttige. Bij zonnebrand of een gloeiend gezicht kun je het buitenste blad van de plant snijden, dit opensnijden en over je huid wrijven. verkoelt onmiddellijk. Ayurvedisch gezien is het een prima pitta-verlager. Maar het is ook eetbaar. Op internet naar recepten gezocht. Niet veel gevonden, de meeste recepten werken met de kant/klare Aloe producten die overal te koop zijn. Maar toch een eenvoudig gerechtje:

twee buitenste bladen van de plant snijden, schillen en in blokjes snijden. het schillen is een slijmerig klusje. ik begon elk blad met de dunschiller, maar na een paar halen brak het blad in stukken en moest ik met een schilmesje verder. als je volop profijt van de plant wilt hebben sta je bij het schillen in je ondergoed en veeg je je handen schoon aan armen, benen en gezicht. ook de schillen kun je over je huid wrijven. prima huidverzorging 🙂

zo! dan de inwendige mens nog voeden. de blokjes in een pannetje, met het slijm/sap dat er nog aanhangt. samen met wat suiker, limoensap en een drupje water eventjes koken, af laten koelen en opeten. Lekkere fris zoete smaak en bite.

Aloe vera schijnt nogal laxerend te werken, dus eet er niet te veel en te vaak van. ik heb er gisteren geen last van gehad.

Vandaag meteen het recept verfijnd tot een heerlijk toetje voor 3 personen. In de winkel al het fruit bekeken en ik bedacht dat de “bite” van peer het lekkerst zou zijn.

Aloe vera (2 grote bladen en 1 kleintje) weer als gisteren bereiden, een peer, geschild en in blokjes meekoken. af laten koelen. Ondertussen paar blaadjes munt en melisse fijnhakken en vermengen met 3 eetlepels creme fraiche en 1 eetlepel siroop (ik had granaatappeldiksap). dit over de afgekoelde blokjes scheppen. garneren met een aardbeitje (van de tuin natuurlijk) het smaakte verrukkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: