Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

adukibonen met “magere oogst”

Posted by chairemy op 30 augustus 2011

zaterdag had ik dubbele portie adukiboontjes geweekt en gekookt, gisteren daarvan de 2e helft gegeten. met “magere oogst” van de tuin.

in ghee de boontjes warmen met een teentje knoflook en wat komijn.

een piepklein spitskooltje, niet veel groter dan een mandarijn, de laatste blaadjes snijbiet van de oude planten (harde nerf er uit) het laatste zomerpreitje (zo dun als een potlood), een paar spercieboontjes in stukjes. bij de boontjes doen en gaarstoven. er komt vocht uit de snijbiet, maar misschien moet je een beetje water toevoegen.

kant en klare chilisaus er door. (bij Ekoplaza spaarde ik voor een boodschappenpakket, met allemaal dingen die ik zelf nooit zou kopen, maar die wel leuk zijn om eens te proberen, waaronder deze saus)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: