Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijst met alle kleuren

Posted by chairemy op 24 augustus 2011

basmatirijst in veel water koken met kruiden: paar kerrieblaadjes, theelepel komijn, 1/2 theelepel koriander, kaljoni, ajwan, venkel, kardemom, mosterdzaad. deze keer heb ik de kruiden heel gelaten, dat geeft bij het eten een lekkere bite. op het einde van de kooktijd kleingesneden groenten toevoegen: mais (ik had een verse kolf van de tuin, waarvan ik de korrels afgesneden had), wortel, paar snijbonen, tomaat. in een theelepel ghee wat ringetjes prei fruiten. ook bij de rijst doen. theelepel miso*, snuf peper en asafoetida* er bij. eventueel nog water toevoegen zodat het een “soepige” consistentie krijgt. in de thermosfles.het gerecht gaart na, zodat het heerlijk zacht (en lichtverteerbaar) is wanneer het etenstijd is. de kruiden geven verrassende smaakaccenten.

*zie ingrediëntenpagina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: