Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

meeneem-tapioca-maaltijdpudding

Posted by chairemy op 19 juli 2011

tapioca is een cassaveproduct, te koop bij de toko. je kunt er lekkere zuivelvrije pudding mee maken in allerlei smaken en variaties. voor vanavond maakte ik een goedgevulde pudding om mee te nemen naar mn werk.
40 gram tapioca (kleine korreltjes) een paar uur weken in een halve liter heet, niet kokend water.
paar eetlepels rozijnen en een eetlepel gojibessen meeweken.
scheut appeldiksap er door.
op zacht vuur aan de kook brengen.
zachtjes even doorkoken, roeren, want het wordt een dikke, gelei-achtige massa waarin de bolletjes nog zichtbaar blijven.
van het vuur af 2 eetlepels kokos, 2 eetlepels gehakte amandelen, 1/2 theelepel kardemom en 1/2 theelepel anijs er door. af laten koelen. scheutje sojaroom of paar schepjes yoghurt er over. suiker naar smaak.

(oorspronkelijk recept van Morningstar: korrels weken in 1/2 liter appelsap, fijngesneden abrikozen en theelepel kaneel er door)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: