Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijst met gekleurde groente en kouwe kikkers

Posted by chairemy op 15 juli 2011

een turkse buurman op de volkstuin heeft zelfs midden in de zomer postelein! en het groeit als onkruid, ik heb wat plantjes gekregen en in mn eigen tuin gezet. toppen er uit geknipt en vandaag opgegeten.

witte basmatirijst koken.

fruiten in zonnebloemolie: halve theelepel geelwortel, theelepel fenegriek, halve theelepel gemalen komijn, flinke snuf peper. toevoegen stukjes sjalot en courgette. vuur laag zetten en beetje water er bij.
posteleinblaadjes er bij. laten slinken en garen. paar gare bietjes in stukjes toevoegen en meewarmen.
dit is weer een gerecht waar alle 6 smaken in zitten.

paar schepjes kikkererwten uit een potje pureren in de staafmixer met wat van het “sap” uit het potje. veel verse korianderblaadjes er door. in wat ghee fruiten: halve theelepel grof gevijzelde komijn, snuf asafoetida en peper, theelepel sesamzaad. door de kikkers roeren. bij de rijst serveren, er over of er naast geschept of in een kommetje op het bord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: