Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

groentesoep – met groente en kruiden!

Posted by chairemy op 23 mei 2011

na een lang weekend weg met veel hap-snap-, kant-klaar- en uit eten verlangde ik naar groente. veel groente. dus fietste ik naar de biowinkel en maakte daarna een heerlijke soep.
zoete aardappel, stukje courgette, wortel, preiringetjes, een tomaat gaarkoken met kerrieblaadjes en pureren. eetlepel sojasaus en halve theelepel zout er door.

nog geen tijd gehad om naar de tuin te gaan, maar in de keuken staan genoeg kruiden:
in een klein pannetje ghee verwarmen en kruiden fruiten; asafoetida, mosterdzaad, komijn, zwarte komijn, ajwan, koriander, pippali (of peper), geelwortel, halve theelepel garam masala. je hebt dan een combinatie van hele en gemalen kruiden wat zowel smaak als bite geeft. paar fijngesneden snijbonen toevoegen, even meefruiten en stoven in een beetje water. bij de puree doen en genieten. nix er bij, de groente is genoeg voor nu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: