Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rodekool met tofu en chutney

Posted by chairemy op 15 mei 2011

de maaltijd van vandaag had een beetje een japans tintje:

tofu in kleine blokjes snijden en krokant bakken in sesamolie. klein sjalotje fruiten in ghee, de helft in het bakje voor de chutney, de andere helft in de pan laten zitten. fijngesneden rode kool toevoegen. theelepel appelazijn, halve theelepel miso, asafoetida. zacht fruiten. eetlepel zeewier eventueel iets fijner knippen en overgieten met kokend water. even laten staan, dan bij de kool. de gebakken tofu toevoegen, klein beetje tamari of shoyu er bij. sesamzaadjes erover strooien.

eerst of tussendoor de chutney maken: halve appel raspen, eetlepel abrikozenjam, snufje zout, halve theelepel gemberpoeder, snuf peper, twee theelepels appelazijn, eetlepel kokos. en vergeet het gefruite sjalotje niet. alles mengen en even laten rusten voor je het opsmult.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: