Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

groene asperges met kerrie, ei en een frisse salade

Posted by chairemy op 12 mei 2011

sla wassen en snijden. een wortel raspen. een eetlepel ajvar*, een eetlepel lijnzaadolie en een paar blaadjes fijngesneden munt door de wortel. over of door de sla scheppen.

in ghee fruiten: zout, peper, asafoetida en kerrieblaadjes. groene asperges in stukjes gesneden toevoegen, even meefruiten, beetje water er bij, deksel er op en gaarsmoren. snufje kerriepoeder er door en een scheutje sojacuisine. als het te waterig is iets binden met bloem of sauspoeder.

met een hardgekookt ei en verse boterhammen die je in het kookvocht kunt dippen. (of met gekookte rijst)

* ajvar: zie ingredientenpagina. als je het niet in huis hebt kun je vervangen met een halve eetlepel ketchup.

kerrieblaadjes koop je vers bij de toko. ook heerlijk door de mung-soep. ik had vorige maand een bosje gekocht en wat ik niet meteen gebruikte gedroogd en vervolgens vergeten. vandaag zag ik het potje opeens weer staan. mjammie! één dezer dagen gaan ze ook door de soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: