Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

voorjaarsstamppotje

Posted by chairemy op 11 mei 2011

de eerste oogst van de tuin zijn altijd de bladgroenten. sla, spinazie, raapstelen, rucola. het is leuk om die in verschillende gerechten te verwerken, zoals gisteren in de soep en vandaag in een stamppotje.

nog zoiets lekkers van het voorjaar zijn de nieuwe aardappeltjes. niet geschikt voor stamppot zei je? toch wel!

vier nieuwe aardappeltjes schoonborstelen, in blokjes snijden, gaarkoken, grof prakken met het kookvocht dat nog in de pan zit.

in een ruime koekenpan fruiten: asafoetida, mosterdzaad, fenegriek, peper, zout. paar stengels bleekselderij in boogjes, halve rode paprika in reepjes. even laten garen. de geprakte aardappels toevoegen en goed doorwarmen en verder garen in het kookvocht van de aardappels. handvol gesneden rucola toevoegen en meewarmen. schep witte bonen in tomatensaus er door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: