Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

spinazie-bataatsoep om mee te nemen.

Posted by chairemy op 11 mei 2011

een bataat (zoete aardappel), stukje courgette en 2 stengels bleekselderij koken in ruim water. theelepel miso er bij. handvol spinazie er bij en even meegaren. pureren (spinazie blijft als kleine stukjes in de soep). in ghee fruiten: komijn, zwarte komijn, geelwortel, peper, sesamzaad. bij de soep doen. eventueel verdunnen met water. scheutje sojaroom er door. zout naar smaak (miso is ook al zout dus let op!).

als je het meeneemt doe je de hete soep in een thermosfles. neem een bakje met een paar scheppen witte bonen in tomatensaus. tegen lunchtijd de soep over de bonen gieten. het is dan meteen op eet-temperatuur.

als je de soep thuis opeet kun je de bonen in saus even meewarmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: