Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

groene mungsoep voor 2 dagen

Posted by chairemy op 7 mei 2011

kopje groene mung bonen gaarkoken samen met een halve oranje pompoen in blokjes, halve theelepel geelwortelpoeder, theelepel miso, mix voor peulvruchten. pureren en iets verdunnen met heet water indien nodig.
in 2 eetlepels ghee fruiten: beetje verse gember, theelepel komijn, halve theelepel koriander, venkel, ajwan, zwarte komijn, mosterdzaadjes, asafoetida, peper. vandaag heb ik de zaadjes niet gevijzeld, zodat je bij het eten een lekkere bite hebt en de verschillende smaken goed proeft. toevoegen fijngesneden prei, bleekselderij, snijbonen. even fruiten.
door de puree doen, nog 10 minuutjes doorkoken (steeds roeren) zout naar smaak, veel verse koriander en een scheutje sojacuisine er door.
de helft opeten, de andere helft voor morgen. dan komt er nog wat verse courgette, spinazie en bieslook door en gaat het in de thermosfles mee naar mn werk.

Eén reactie to “groene mungsoep voor 2 dagen”

  1. Anja R. said

    Wat een heerlijk blog is dit! Ik heb er een aantal heerlijke recepten op gevonden en met smaak opgegeten. Als nieuwkomer in de ayurvedische wereld zijn dit soort praktische recepten heel erg welkom!

    De groene mungsoep was erg lekker en de volgende dag als “kliek” zelfs nog lekkerder. Een aanrader!!!

    Groeten,
    Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: