Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

thema avond Ayurveda op het zonnige balkon

Posted by chairemy op 3 mei 2011

deeg maken voor puri’s: gerstmeel, speltmeel, snufje zout, beetje bakpoeder, drupje olie. met wat water kneden tot een stevig droog deeg. uurtje laten rusten op een warme plek. daarna dun uitrollen en frituren in zonnebloemolie (laagje olie in een diepe wok, de puri’s moeten “zwemmen”), dit frituren als laatste doen, vlak voor het eten.

mungboontjes koken in ruim water. in ghee bakken: gevijzelde komijn, zwarte komijn, ajwan, koriander, kruidnagel, venkel. snuf asafoetida en peper en geelwortel. door de boontjes doen en lang meekoken. op het laatst wat verse korianderblad er door. (de mungboontjes in een kommetje serveren.)

paneer maken van een liter volle melk met het sap van een citroen. uit laten lekken. lenteuitje fruiten in sesamolie met komijn, zwarte komijn, garam masala en asafoetida. verkruimelde paneer toevoegen en bakken. paar handjes spinazie (de eerste van de tuin!) er bij, laten slinken en het vocht laten verdampen.

raita van 1 rauw geraspt bietje, stukje geraspte komkommer met wat griekse yoghurt (evt verdunnen met water). in ghee bakken: komijn, koriander, kruidnagel, asafoetida, veel sesamzaadjes, snufje kaneel, snufje peper. door de raita roeren.

in zonnebloemolie bakken: fenegriek, mosterdzaad, asafoetida. toevoegen gesneden groente: aardappel, bleekselderij, pompoen, snijboon, rode paprika, aubergine. even fruiten, dan gaarsmoren met wat water.

toetje: dadels, kokos en een paar amandelen mixen in de staafmixer. rozenwater er door, balletjes van vormen. met een kopje thee. smullen!

Ook een keer een thema-avond bijwonen en meehelpen met koken? http://www.chaire.nl/workshop.htm

Eén reactie naar “thema avond Ayurveda op het zonnige balkon”

  1. Heidi said

    Het was lekker en gezellig op het zonnige balkon. Een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: