Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

feestkoekjes

Posted by chairemy op 30 april 2011

of: hoe mislukte rijstmelk toch voor heerlijke koekjes zorgt.

het is Konininginnedag. ik geef daar niet zoveel om, maar mijn koekjes kregen vandaag toch een oranje tintje. Ik had geprobeerd om zelf rijstmelk te maken, op de manier van de sojamelk (weken, opkoken, malen, persen, nakoken, zie ander recept). Dat mislukte, het werd een waterig drabje zonder enige smaak. Maar de handvol rijstpulp was prima als basis voor koekjes. Als je geen pulp hebt kun je rijstvlokken of rijstmeel gebruiken of elke andere meel/vlokkensoort die je in huis hebt. waarschijnlijk gaat het ook goed met een restje gekookte, gemalen rijst.

ook dit recept is op dezelfde basis als de andere koekjesrecepten, je kunt daardoor gemakkelijk de ingredienten varieren of aanpassen aan je Ayurvedische constitutie.

voor 10 medium koekjes: 100gr natte rijstpulp, 75gr tarwemeel, 2 eetl roomboter, 2eetl agavesiroop, 50g gedroogde abrikozen in kleine stukjes, 1/2 theel vanillepoeder, 1/2 theel anijszaad, 1 theel bakpoeder, snufje zout. husselen tot een deegje. afhankelijk van de ingredienten wat melk toevoegen tot een stevig deeg waarvan je koekjes kunt vormen. bakken, ongeveer 25 min op 200 graden.
glazuur maken van een paar eetlepels fijne suiker met een beetje vers geperst sinasappelsap (ik had Ayurvedische sharkara, die een struktuur van poedersuiker heeft; je kunt ook poedersuiker nemen, of sucanat even in de staafmixer doen, zodat het fijner wordt). glazuur op de koekjes, kop thee er bij en smullen maar.
Leve de Koningin, hoezee, hoezee, hoezee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: