Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

stevige kampeerkoeken

Posted by chairemy op 22 april 2011

omdat ik zo ga fietsen en kamperen heb ik mijn normale koekjesrecept wat steviger gevuld met calorieën. ze zijn iets te bros geworden, maar als brokken smaken ze ook prima. een trommel vol mee voor onderweg de komende dagen. veel lekkerder en gezonder dan de kant/klaar koeken uit de supermarkt.

100 gram gerstmeel, 50 gram havermout, 50 gram rozijnen (geweekt), 1 eetlepel pompoenpitten, 1 eetlepel lijnzaad, 2 eetlepels fijngesneden amandel, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel anijs, 3 eetlepels sucanat, 2 eetlepels boter, 1 eetlepel ghee, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout. husselen. beetje sojamelk toevoegen om een deeg te maken, ongeveer 1 dl. goed mengen, met koele natte handen uitspreiden op de bakplaat, randjes goed glad maken. in 9 stukken snijden. half uurtje bakken op 200 graden. voorzichtig lossnijden. de eerste koek warm uit de oven opeten terwijl je je tassen inpakt. de rest in een trommeltje voor onderweg. fijne pasen! geniet van het mooie weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: