Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

weer eens bietensoep

Posted by chairemy op 13 april 2011

twee bietjes rauw schillen, in stukjes snijden, koken in ruim water en pureren. scheut soja-cuisine er door en twee theelepels miso*. (als je geen miso hebt kun je zout of bouillonpoeder gebruiken)
in ghee fruiten: komijn, zwarte komijn, ajwan, koriander, venkel, kruidnagel, mosterdzaad, peper, asafoetida, geelwortel. eventueel eerst wat fijner vijzelen. half gesnipperd sjalotje meefruiten.
twee stengels bleekselderij in stukjes, handje verse doperwtjes, halve winterwortel in stukjes even meefruiten. beetje water er bij en met de deksel op de pan 5 minuutjes smoren.
bij de bietenpuree doen. verse boterham met roomboter er bij en smullen maar.

*miso is een zoute pasta gemaakt van gefermenteerde rijst, gerst of sojabonen. je kunt het gebruiken als smaakmaker en zoutvervanger in soep. je vindt het bij de japanse producten in supermarkt of natuurvoedingswinkel. volgens Amadea Morningstar is gebruik van miso een goed tegengif tegen radioactiviteit in het lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: