Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

koekjes met veel variatie-mogelijkheden

Posted by chairemy op 9 april 2011

de pulp die overblijft van het sojamelk maken heet okara en je kunt er van alles mee doen. zoek maar eens via google.

wat ik maakte:
75 gram okara, 75 gram volkoren tarwemeel, 2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels appeldiksap, 50 gram rozijntjes, theelpel kaneel, theelepel bakpoeder, snufje zout door elkaar husselen. klein beetje water er bij, de okara is al vrij vochtig. volgens mij was 50 ml al genoeg. goed doorroeren tot een dik deeg en op bakpapier leggen. met koele natte hand uitspreiden en met een mes in ruiten snijden. ongeveer 25 minuten bakken op 200graden. warm het lekkerst, maar afgekoeld kan ook.

dit is een recept op basis van een koekjesrecept van Morningstar. Je kunt hierin van alles vervangen en aanpassen aan wat je in huis hebt.
okara -> graanvlokken of havermout of meel (bij graanvlokken of meel heb je meer vocht nodig om een goed deeg te krijgen dan bij okara, tot ongeveer 150 ml)
meel -> elke soort graan die je maar wilt of een combinatie
appeldiksap -> suiker, sucanat, ahornsiroop, maar nooit honing (want dat wordt slecht verteerbaar als het verhit wordt)
kaneel -> gember, kardemom, carob, cacao, speculaaskruiden, wat je maar lekker vindt
rozijntjes -> zonnepitten, ander gedroogd fruit, noten, kokos
roomboter -> ghee, olie
water -> melk of sojamelk

je krijgt gezonde, voedzame koekjes, gemakkelijk om mee te nemen in plaats van brood of een mueslireep. ik noem ze altijd broodkoekjes 🙂 warm uit de oven het lekkerste, maar ook de volgende dag nog prima. ook goed glutenvrij te maken met rijst-, boekweit- of maismeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: