Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

mungsoep met veel groente en maisbrood

Posted by chairemy op 2 april 2011

voor ongeveer 1 liter dikke soep
twee handjes groene mungbonen koken met asafoetida, geelwortel en een takje kerrieblaadjes (van de toko) begin met ruim 1/2 liter water.
dan groente in stukjes snijden, van alles een beetje: knolselderij, pompoen, wortel, specieboontjes, rode paprika, okra, prei, karela (=bittermeloen, een soort courgette, bij de toko)
fruiten in een beetje sesamolie: theelepel komijn, 1/2 theelepel korianderzaad, beetje morsterdzaad, peper, garam masala, stukje fijngesneden verse gember. alle groenten behalve de okra er bij, goed fruiten, okra eventjes meefruiten, dan bij de mungbonen doen. eventueel water toevoegen. nog 20 min koken en dan pureren. eetlepel ghee er door. evt nog wat verdunnen met water. (altijd handig als je een thermoskan heet water in de keuken hebt staan bij het koken)
klein plukje raapsteeltjes fijn snijden en onderin de soepkom. soep er over scheppen.
handje maismeel mengen met water tot het enigzins een deegje is, in een koekepan met drupje olie platdrukken en aan beide kanten zachtjes bakken. dit koek/broodje bij de soep eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: