Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijst met groene groente en pompoensaus met kokos

Posted by chairemy op 1 april 2011

volkoren basmatirijst gaar koken. op het eind een handje verse doperwten en een plukje fijngesneden postelein ruim 5 minuten meekoken. eetlepel restant van ghee maken er door. (als je geen ghee hebt gemaakt kun je een theelepel ghee of roomboter nemen)10 minuutjes laten nagaren, zodat de rijst alle vocht opneemt.

stukje fleskalebas in kleine stukjes gaarkoken en pureren. eetlepel kokos, theelepel sesam, 4 fijngesneden amandelen, 1/2 theelepel gemalen koriande, snufjes garam masala, geelwortel en zout in een droge pan roosteren. puree er bij.

als de puree dik genoeg is kun je een mooie yin/yang vorm op het bord maken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: