honingzoet? maar een bittere nasmaak
Posted by chairemy op 29 maart 2011
Wil je nog wel honing eten? Wereldwijd sterven bijen massaal aan verschillende oorzaken. Zie bijvoorbeeld bijensterfte Wanneer de bijen sterven, gaan ook de planten dood en daarna ook de mensen!
Vandaag maakte een Ayurveda collega mij er van bewust dat onze honingconsumptie de bijen geen goed doet. Eigenlijk zou je honing alleen voor medicinale doeleinden moeten gebruiken en zo de bijen de gelegenheid geven om met hun eigen honing (maar ook met de pollen en bijenwas) weer aan te sterken.
Goede alternatieven voor een zoete smaak zijn: fruit-diksappen, agavesiroop en sucanat (onbewerkte rietsuiker). Iets duurder maar ook erg lekker is ahornsiroop. Al deze producten zijn verkrijgbaar bij een goede biologische winkel. Ik ben overtuigd en laat de honingpot staan. Doe je ook mee? Je mag dit bericht doorsturen aan wie je maar wilt.
Geef een reactie