Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

uitgebreid Ayurveda voor 2x pitta

Posted by chairemy op 20 maart 2011

basmatirijst, half wit, half volkoren.

groentegerecht: in wat ghee fruiten: komijn, koriander, asafoetida, morsterdzaad, geelwortel. sjalotje even meefruiten, wortel, prei, pompoen, zoete aardappel, aardappel, tuinboontjes erdoor. scheutje water er bij en gaarsmoren. beetje zeekraal er door. als het klaar en gaar is veel verse koriander en en scheutje sojaroom er bij.

rauwkost: waterkers, plakjes rauwe aardpeer, stukjes gedroogde geweekte abrikoos. met een dressing van sesamolie, appelazijn, appeldiksap, tamari – van alles 1 theelepel. met wat vers sesamzaad

raita: verdunde yoghurt met een snufje garam masala, beetje zout en veel verse koriander.

puri’s: handje gerstmeel, handje tarwemeel, snufje zout, lepel olie met water kneden tot stevig, droog deeg. even laten rusten. uitrollen tot dunne pannekoekjes, zo min mogelijk door meel aan de buitenkant. bakken/fritueren in ruim zonnebloemolie, ze moeten zwemmen. kort bakken aan beide kanten, uit laten lekken, warm houden in een doek en warm serveren.

toetje: 6 ontpitte dadels in stukjes, 10 amandelen, eetlepel rozewater, 1/2 theelepel kardamom in de staafmixer grof malen. zoveel kokos er bij dat je een stevig “deeg” krijgt waar je balletjes van kunt draaien. door kokos rollen en koel serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: