Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

voor elk wat wils

Posted by chairemy op 13 maart 2011

feestmaaltijd voor 5 volwassenen en 3 kinderen.

ik maakte een basissoep met 1/2 pompoen, 1 winterwortel, 1/2 selderijknol, 1 prei, handje mungbonen, klein blikje tomatenpuree, zout, peper, geelwortel, asafoetida, piment en garam masala. ( je kunt evt een bouillonblokje gebruiken) gepureerd met de staafmixer.
op tafel zette ik schaaltjes met losse ingrediënten om bij en door de soep te doen, of om op het bord salade mee te maken:
3 soorten brood: turks, bruin stok, volkoren en toastjes
kruidenboter, roomkaas, geraspte jonge kaas, sojaroom.
mais, spercieboontjes, gegrilde courgette
gebakken sjalotjes, plakjes vegetarische worst (warm)
komkommer, paprika, tomaat, olijven
sla, veldsla, koriander
peper en zout

het leek een soort gourmetten, maar dan anders. ieder kan nemen wat zij lust of wat goed voor haar is. alles behalve de gebakken uien kun je langer van tevoren klaarmaken en afgedekt bewaren. als de soep goed heet is, geeft het niet dat de andere groenten op kamertemperatuur zijn. na een grote smulpartij genoten we van mini-ijsjes als toetje.

ook de kinderen konden lekker meesmullen, nieuwe dingen proberen en wat ze niet lusten laten staan. Mijn Ayurvedaleraar zei vorige week: het feit dat kinderen geen groente lusten of slecht eten komt omdat wij ze te weinig variatie voorzetten. zo veel mogelijk verschillende groenten en andere gerechten bij elke maaltijd maakt dat er altijd wel iets bij is dat ze wel lusten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: