Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijst en mungbonen

Posted by chairemy op 12 februari 2011

Ayurvedisch basisvoedsel, gecombineerd met verse groenten. Mungbonen zijn de lichtstverteerbare peulvruchten.

volkorenbasmatirijst en mungbonen samen gaarkoken met wat asafoetida en geelwortel (dat duurt een half uurtje). Wittekool, winterwortel en bleekselderij fijnsnijden en fruiten in wat ghee. Snuf 5kruidenpoeder toevoegen en twee theelepels tamari. een klein scheutje water er bij en met deksel op de pan even gaarsmoren. Dan de gare rijst en bonen er bij en nog even laten sudderen.

Als je ’s avonds minder tijd hebt kun je ’s ochtends al de rijst en bonen koken, gebruik ruim water en laat op kamertemperatuur staan. in de loop van de dag garen ze verder. Maar vergeet niet ze van het vuur te halen voordat je van huis gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: