Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Appeltaart!

Posted by chairemy op 21 januari 2011

een “Ayurvedisch verantwoorde” variatie op appeltaart. Weinig vet, weinig suiker, volkoren ingrediënten. Direct uit de oven het allerlekkerst, daarom bak ik altijd een klein taartje in een springvorm van 16 cm, dat is vier flinke punten.

150 gram volkorenmeel (naar voorkeur, mengsel van verschillend meel mag ook. vandaag bakte ik voor een glutenvrije vriendin met mais en rijst) 1 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 1 eetlepel appeldiksap en 3 eetlepels roomboter met elkaar vermengen. zoveel (soja)melk toevoegen dat het een stevig deeg wordt. cirkel van bakpapier maken die de bodem en de randen van de springvorm bedekt, deeg in de vorm drukken met een klein opstaand randje.
bestrooien met een beetje meel of bijvoorbeeld havermout.

2 appels schillen en in parten of stukjes snijden. 50 gram rozijnen in heet water geweekt, 25 gram pecannootjes in stukjes, 2 theelepels kaneel, 1/2 theelepel citroengras, 2 eetlepels appeldiksap of agavesiroop er door. goed omscheppen en in het deeg leggen. eetlepel sucanat er dunnetjes over strooien.

bakken op 200 graden, ongeveer een half uur.

dit recept is op basis van een koekjesrecept uit een van de kookboeken van Amadea Morningstar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: