Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

bataat-venkelsoep met tofu

Posted by chairemy op 18 december 2010

een stevige soep, vers brood met roomboter er bij voor een complete maaltijd.
grote bataat schillen, snijden, gaarkoken en pureren.
tofu in kleine blokjes eerst in een droge koekenpan iets laten opdrogen, dan beetje sesamolie er bij en knapperig bakken. stuk venkel fijnsnijden en bij de tofu doen, even omscheppen. veel komijn, beetje koriander en peper malen, snuf geelwortel en asafoetida er bij, lepel tamari, paar lepels water, dit mengsel bij de venkel/tofu gieten, onder goed omscheppen op hoger vuur even bakken, tot al het vocht verdampt is. bij de bataatpuree doen, indien nodig iets verdunnen met water. beetje zout er bij.

het is de vata-tijd van het jaar, zout kalmeert vata, je kunt dus iets meer zout door de soep doen, en dan bedoel ik twee snufjes in plaats van één 😉 niet overdrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: