Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

spruitjes met tahinsaus

Posted by chairemy op 26 november 2010

witte basmati-rijst koken.
blokjes tofu in een droge koekenpan of met een klein beetje olie knapperig bakken op laag vuur.
kleine portie spruitjes schoonmaken en stukje courgette in blokjes. heel klein beetje ui fruiten in zonnebloemolie, spruitjes en courgette er bij, even fruiten, dan vuur laag en deksel er op. spruitjes worden zacht door het vocht van de courgette, 10 minuten ongeveer. eetlepel tahin losroeren met twee eetlepels heet water. bij de spruiten en courgette doen. twee eetlepels kokosmelk er bij en 1/2 eetlepel tamari. even laten pruttelen nog.

ik heb er verder geen kruiden door gedaan, omdat ik benieuwd was naar de pure smaak (vroeger maakte ik vaak spruitjes met pindasaus en ananas uit blik). snufje komijn en wat verse koriander was lekker geweest en een zoetzuur hapje er bij. dat is voor de volgende keer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: