Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

rijst met bataatprutje

Posted by chairemy op 15 november 2010

in de studententijd aten we vaak “rijst met prutje” en sommige van de gerechten die ik nu maak doen me daar weer aan denken. maar van ingredienten als pastinaak, courgette of ghee hadden we toen nog nooit gehoord.

rijst gaarkoken.
in kleine stukjes snijden: een bataat (zoete aardappel), een pastinaak, een stukje courgette, een klein stukje prei, een paar snijbonen. even fruiten in ghee, beetje water er bij en dan gaar smoren, af en toe roeren.
grote eetlepel ajvar* er door en een paar eetlepels cottage cheese.

*ajvar is een paprikapasta, te koop bij de turkse winkel. in milde of scherpe variant, ik vind de milde variant al scherp genoeg. een goede smaakmaker bij soep of groente, of op brood, bijvoorbeeld met zuurkool of kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: