Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Licht soepje voor bij de boterham

Posted by chairemy op 8 november 2010

struikje witlof en stukje pompoen in stukken snijden en gaarkoken. snufje gemalen komijn en snufje gemalen peper er bij. theelepeltje verkruimelde zeewier er bij. Fijnmaken in de staafmixer. terug in de pan iets binden met een eetlepel sauspoeder (of een bloempapje) en misschien nog een beetje zout er bij (maar sauspoeder en zeewier zijn ook al zout) en een theelepel ketchup. veel verse peterselie er over, geroosterde boterham er bij.

Alle smaken komen in deze soep terug, wat maakt dat het ook als “compleet” ervaren wordt door het lichaam:
zoet: pompoen
zout: zeewier
scherp: peper
zuur: ketchup
bitter: witlof, peterselie
wrang: tja, die niet, eens denken wat ik er volgende keer nog bij kan doen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: