Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

versierde appelmoes

Posted by chairemy op 5 november 2010

waarom zou je appelmoes kopen als je het zo gemakkelijk zelf kunt maken?
paar appels schillen en in stukjes snijden, tien minuutjes koken in wat water, eventueel fijnprakken en klaar. ook heel fijn om appeltjes weg te werken die iets te lang op de fruitschaal hebben gelegen.
het kan beter: breng je moes op smaak door kruiden mee te koken: kaneel, gember, kardamom, kruidnagel, koriander of combinaties hiervan.
echt leuk wordt het pas als je de appelmoes gaat versieren: rozijntjes, stukjes gedroogde abrikoos, fijngehakte noten of amandelen, zonnebloempitten, kokos, of combinaties hiervan (gedroogde vruchten en kokos helpen ook om de moes te laten indikken als je te veel water gebruikt hebt)
en de finishing touch voor de smaak is een theelepeltje *ghee. eet smakelijk!
oh ja….. eventueel wat suiker er door, maar eerst proeven of dat wel nodig is!

vanavond at ik appelmoes met gedroogde abrikozen (in kleine stukjes en even meegekookt) en kaneel.

*ghee is geklaarde boter, dwz boter waar het water en het eiwit uit is gehaald door het te koken. het is een heel puur product dat veel gebruikt wordt in de Ayurvedische keuken. te koop bij de natuurvoedingswinkel of bij de toko.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: