Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

samen koken, samen eten voor 2 pitta/kapha’s

Posted by chairemy op 26 oktober 2010

– Gerst gaarkoken.
– Paneer maken van 1 liter volle melk (aan de kook brengen, borrelglaasje appelazijn er door, even doorkoken, even laten staan, dan door een doek uitlekken) de wei die overblijft kun je nog 24 uur gebruiken, om zo te drinken of door soep, saus of pap.
– Groenten snijden: sjalotje, stukje prei, stukje courgette, winterwortel, kleine venkelknol, handje snijbonen, een aardappel. In ghee komijn, peper, nigellazaadjes en asafoetida fruiten, groenten er bij, even fruiten en dan met wat water en de deksel op de pan gaarsmoren. met deksel van de pan het water laten verdampen en de verkruimelde paneer even meebakken.
– smaakmaker voor de gerst: stukje fijngesneden gember, snufje kardamom, wat zonnepitten en sesamzaad fruiten in sesamolie, door de gare gerst roeren met wat zout.
-rauwkostje er bij van rucola met een paar olijfjes en tomaatjes.
Toe: tapiocapudding met appelsap, abrikozen en kaneel (Morningstar)

Eén reactie to “samen koken, samen eten voor 2 pitta/kapha’s”

  1. Hettie said

    LEKKERRRR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: