Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Ayurvedische soep

Posted by chairemy op 21 oktober 2010

naar een recept uit “Ayurvedisch koken voor de westerse keuken” van Amadea Morningstar (ama verminderende dal).
Mungbonen (split) gaarkoken met wat geelwortel.
In een eetlepel ghee fruiten: stukje fijngesneden gember, laurierblaadje, vers gemalen komijn en koriander en iets kleinere hoeveelheid peper en venkel, snufje kaneel, kardamom, asafoetida.
veel fijngesneden groente toevoegen en meefruiten, ik had vandaag: snijboon, bloemkool, venkel, wortel, bleekselderij.
dit alles bij de gare mungbonen en nog een kwartiertje doorkoken. onderin de kom wat fijngesneden raapsteel en peterselie en daar de soep overheen. geroosterd boterhammetje er bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: