Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

raapsteeltjes in het najaar: stamppot met tofu

Posted by chairemy op 19 oktober 2010

Raapsteeltjes zaaien in de nazomer is altijd een gokje, als het nog te warm is schieten ze door, als het te koud of te nat is wordt het ook niets. Dit jaar heb ik geluk en kan nog van een paar lekkere maaltjes genieten.

Aardappels koken en pureren met een beetje roomboter, geen extra vocht gebruiken, de groente maakt de stamppot smeuïg. Gewassen en gesneden raapsteeltjes erdoor scheppen. Goed doorwarmen, al roerende. Dit is zo lekker dat het geen smaakmakers nodig heeft.
Tofu in kleine blokjes snijden, in een pan met goede anti-aanbaklaag op laag vuur droog laten worden, regelmatig roeren. dan drupje olie er bij en bruin bakken. Op het laatst theelepel sojasaus erover druppelen en nog even goed bakken en roeren. Bij of door de stamppot serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: