Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

uitgebreid Ayurvedisch menu voor 3 personen

Posted by chairemy op 12 oktober 2010

WITTE BASMATIRIJST koken met een paar draadjes saffraan.

GROENTESTOOFSCHOTEL theelepel fenegriek fruiten in zonnebloemolie. aardappels, snijbonen, courgette toevoegen, even aanbakken, snufje zout en halve theelepel geelwortelpoeder er bij en dan de deksel op de pan. tomaat zeer fijnsnijden en toevoegen. lekker gaar laten pruttelen, eventueel wat water toevoegen.

RAITA: rauw rood bietje en rauwe winterwortel raspen. theelepel komijn, paar korianderzaadjes, paar peperkorrels, 1 kruidnagel en een klein stukje kaneel malen in de vijzel. door de groente scheppen met een snufje zout. milde yoghurt toevoegen tot het een smeuïg geheel is. beetje ghee verwarmen in een kleine koekenpan, snuf asafoetida en twee theelepels sesamzaad zachtjes daarin bakken, dan door het groentemengsel roeren.

PANEER MET ANDIJVIE: paneer maken door 1 liter volle melk aan de kook te brengen, sap van 1 citroen er door roeren, laten uitlekken in een doek in een zeef. uitje fruiten in wat ghee. snufje zout en halve theelepel garam masala er bij, paneer verbrokkelen en meebakken, goed roeren, tot het een korstje krijgt. klein kropje andijvie fijnsnijden en toevoegen, even laten slinken op hoog vuur zodat het vocht verdampt. steeds roeren.

Toe: TAPIOCAPUDDING 40 gram korreltapioca paar uur weken in heet water, 50 g gewassen rozijnen, theelepel kaneel, flinke scheut appeldiksap toevoegen. al roerend aan de kook brengen en even doorkoken. afkoelen. (recept van Morningstar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: