Andere melk
Posted by chairemy op 12 oktober 2010
vind je ook die rijstmelk of notenmelk uit de biologische winkel zo lekker? ze zijn gemakkelijk zelf te maken.
week 3 eetlepels noten, amandelen (ontveld), ongekookte witte rijst of een combinatie hiervan in een beetje water, zodat ze net onder staan, een paar uur.
dan pureren met de staafmixer, eerst op lage, dan op hoge snelheid. water aanvullen tot ruim een liter.
opnieuw een paar uur laten staan, dan door een zeefje of een doek gieten en klaar! eventueel iets zoet (honing of ahornstroop) toevoegen. koel, maar niet ijskoud drinken. wel in de koelkast bewaren.
experimenteer met verschillende combinaties en smaken. vast ook heel lekker met carob, rozenwater, kaneel of vanille.
de pulp die je overhoudt gooi je natuurlijk niet weg. bak er een pannenkoek van, doe het door de yoghurt of door koekjesbeslag, of eet het zo op met een beetje honing.
Geef een reactie