Chaire: Ayurveda blog

Een weg naar eenvoud en eerlijkheid: Ayurvedisch leven en eten

Andere melk

Posted by chairemy op 12 oktober 2010

vind je ook die rijstmelk of notenmelk uit de biologische winkel zo lekker? ze zijn gemakkelijk zelf te maken.

week 3 eetlepels noten, amandelen (ontveld), ongekookte witte rijst of een combinatie hiervan in een beetje water, zodat ze net onder staan, een paar uur.

dan pureren met de staafmixer, eerst op lage, dan op hoge snelheid. water aanvullen tot ruim een liter.

opnieuw een paar uur laten staan, dan door een zeefje of een doek gieten en klaar! eventueel iets zoet (honing of ahornstroop) toevoegen. koel, maar niet ijskoud drinken. wel in de koelkast bewaren.

experimenteer met verschillende combinaties en smaken. vast ook heel lekker met carob, rozenwater, kaneel of vanille.

de pulp die je overhoudt gooi je natuurlijk niet weg. bak er een pannenkoek van, doe het door de yoghurt of door koekjesbeslag, of eet het zo op met een beetje honing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: